Nåde – Guds forunderlige nåde

Mer enn vi fortjener, større enn vi forestiller oss. «Det er faktisk overraskende at en forfatter kan gi deg tårevåte øyne når han skriver om «nåde», for en som har hørt prekener om emnet i en halv mannsalder! Men Lucado begeistrer meg,griper mitt hjerte og maler nåden så sterkt og fargerikt at jeg reservasjonsløst anbefaler boken for alle – enten du er nyfrelst eller har kjent Jesus lenge!» – Svein Eivind Andersen, forlagssjef

Forfatter: Max Lucado

Utgiver: Hermon Forlag

Omfang: 20-25 timer (11 samlinger)

Læringsmål: Forfatteren ønsker at man gjennom studier skal oppdage at nåden er Guds beste ide. Det at Han bestemte seg for å sønderknuse et folk av kjærlighet, redde dem med lidenskap, og gjenopprette i rettferdighet – hva kan måle seg med det?

Målgruppe: Eldre ungdom og voksne

Vi snakker om NÅDE som om vi forstår dette ordet. Vi bruker dette ordet som om vi vet hva nåde betyr. Men forstår vi den egentlig? Har vi slått oss til ro med en pinglete nåde? Den fyller hø ig sin plass i en salme, og den passer ¬ nt på et skilt utenfor kirken. Den skaper aldri trøbbel eller krever et gjensvar. Det er noe ved Guds nåde som minner om et regnskyll. Det er noe vilt ved den. Den er som brusende bølger og havstrømmer som snur deg opp ned. Nåden jager etter deg. Den omprogrammerer deg. Fra «utrygg» til «trygg i Gud». Fra «bombardert med anger» til «et bedre menneske på grunn av det som skjedde». Fra «redd for ådø» til «klar for å y». Nåden er stemmen som kaller oss til forandring, og deretter gir oss kraft til å klare det. La oss sørge for at nåden får tak i deg.

Søk tilskudd til kurs og studiegrupper her!