En mer synlig kirke

Om kommunikasjon og markedsføring.

Forfatter: Oddbjørg Aasen Bjørdal

Utgiver: IKO

Omfang: 8 - 12 timer

Læringsmål: Lære om kommunikasjonsstrategi, markedsføring og få innføring i presseetikk og «Vær varsomplakaten». Lære å skrive enkle tekster og utarbeide egne pressemeldinger. Få tips om ulike måter å skape oppmerksomhet rundt arrangementer og aktiviteter både gjennom etablerte medier og sosiale medier. Få kjennskap til hvordan pressen/journalistikken fungerer og hvordan man kan presentere en sak for pressen. Få tips til hvordan håndtere media ved eventuelle konflikter i menigheten.

Målgruppe: Ansatte og frivillige i menighetene, alle som vil lære om kommunikasjon og markedsføring til bruk i menighetene

Innhold: En lettlest innføring i kommunikasjonsarbeid gjennom aviser, radio, fjernsyn, nettaviser og sosiale medier.

Boka vil gi deg svar på spørsmål som: Hvordan formulere et budskap? Hvordan komme på talefot med journalister og redaksjoner? Hvordan bruke sosiale medier og unngå fallgruvene? Hvordan planlegge kommunikasjonsarbeidet?

Først når en sak blir omtalt i aviser, radio eller fjernsyn er den viktig. Slik blir betydningen av medieomtale oppfattet. Med den digitale revolusjonen har vi fått flere arenaer for kommunikasjon, og de sosiale mediene har endret måten vi kommuniser på. Derfor handler denne boken om hvorfor og hvordan enkeltpersoner, menigheter og kirker kan bli synlig og aktive i det offentlige rom gjennom disse nettopp disse kanalene.

Søk tilskudd til kurs og studiegrupper her!