Fortsatt ledige plasser – Årets kurs 2023!

Meld deg på nå, og velg mellom Korledelse, Trosspråk og Bibelfortelling. Kurset er som vanlig på Soria Moria i Holmenkollen den 24-26 mars.

Kurset er for alle som er aktive medarbeidere og ledere – eller skal ta på seg en ny oppgave – innen opplæringsvirksomheten i våre medlemsorganisasjoner. Det kan da være frivillige eller ansatte kursledere, smågruppeledere, instruktører, dirigenter og lignende.

Deltakere har tidligere gitt uttrykk for at disse kursene er spennende for vi har dyktige kursledere, men også fordi man treffer deltakere som kommer fra andre kristne miljøer enn en selv. God mat og et flott sted å være er også noe som trekkes fram av tidligere deltakere. Alderen til deltakerne strekker seg ofte mellom 16 og 75 år, så det er en mangfoldig deltakergruppe.

 

Dette er kursene du kan melde deg på:

Korledelse og direksjon

med dirigent og musikkprodusent Martin Alfsen og soul- og gospelsangerinnen og korlederen Ingrid Arthur.

Dette kurset skal gi praktisk innføring i korledelse og direksjon. Du vil få ny inspirasjon og trygghet i rollen som korleder. Stilmessig skal kurset kunne gi noe til alle, men vektleggingen er på rytmisk musikk og gospel. De to kursholderne representerer lang erfaring og et høyt profesjonelt nivå på dette området.

Trosspråk

i samarbeid med med NaMu Norge, med Kjetil Sigerseth, Stine Karin Sæle og Torbjørn Sæle

Dette kurset er for deg som ønsker å erfare bredden av trosspråk og hvordan du kan lede gruppen din gjennom en trosspråkreise. Du lærer mer om hvordan vi mennesker erfarer Gud forskjellig. Når erfarer du at Gud er nærmest? Hvilke trosspråk er mest naturlig for deg å bruke? Hva med vennene dine eller andre i sammenhengen din? I tillegg til å bli bedre kjent med deg selv, vil du i kurset få bedre kjennskap til trosspråk som er mer fremmede for deg, men som andre har som sine primære trosspråk. Kurset vil inneholde undervisning, kurshefte, en trosspråktest og samtaler i smågrupper som hjelper oss alle til bedre å forstå, oppdage og frigjøre de trosspråk Gud har lagt ned i den enkelte av oss.

Verksted i Bibelfortelling

med fortelleren Hege Holmqvist Synnes.

Bibelen er full av fortellinger og vi skal jobbe med hvordan vi kan levendegjøre fortellingene. Hvordan vi som fortellere kan bruke vårt språk, både verbalt, visuelt og fysisk i møte med ulike aldersgrupper.

Bibelen er full av fortellinger som ble formet i en muntlig kultur lenge før de ble skrevet ned.
Bibelfortellingene blomstrer når de blir muntlig overlevert – også i dag! Om fortelleren våger å møte
dem med sin egen livserfaring og sitt eget språk. Det er dette møtet, mellom meg og fortellingen, mitt språk og bibelens, min tid og bibelens tid, vi skal fokusere på under kursdagene – på en åpen og leken
måte. Vi tar for oss fortellingens oppbygning og struktur, indre bilder, karakterforståelse, språkføring,
stemme og kropp, møte med publikum – kort sagt, alt som behøves for å bli bedre rustet til å stå foran andre og fortelle fra bøkenes bok.

Vold og seksuelle overgrep – hvordan kan kirker gjøre det trygt for både barn/ungdom og ledere Avlyst

i samarbeid med PinseUng med Rebekka Svardal Lund, Gro Elisabeth Mentzoni og Inger Lise Andersen.

Dette kurset er for deg som ønsker å lære om hvordan vi bør håndtere vold og seksuelle overgrep i våre menigheter og organisasjoner. Du vil lære mer om hvordan vi skal snakke med barn og unge om disse utfordringene, hvilke handlingsmuligheter man har, og hvilke hjelpeinstanser som finnes og hva de gjør. Det vil bli samtaler i grupper og praktisk læring.

Praktiske opplysninger

Tid og sted: Soria Moria hotell ovenfor Holmenkollen i Oslo, 24.-26.mars 2023
Hvem kan delta? Frivillige og ansatte i menigheter og andre lokale og sentrale ledd i våre medlemsorganisasjoner og samarbeidspartnere.
Kursavgift: 2200 kr
Påmeldingsfrist: Du kan fortsatt melde deg på, vi har noen ledige plasser!
Reisetilskudd: K-stud dekker reisen din etter billigste, og mest praktiske reise.
Støtte til kursavgiften: Noen av K-stud sine regionledd gir støtte for deltakere fra sine fylker, etter søknad. Ta kontakt med oss for nærmere informasjon.

Meld deg på til post@k-stud.no

Du må oppgi:

  • Navn, adresse, e-post og tlf/mobilnr.
  • Fødselsår
  • Fakturaadresse
  • Hvilken menighet/organisasjon du tilhører
  • Hvilket kurs du melder deg på
  • Om du har allergier eller ønsker vegetarmat
  • Gi også beskjed om du vil dele rom med noen (hører vi ikke noe, blir du plassert på enkeltrom, og prisen er den samme)

 

Søk tilskudd til kurs og studiegrupper her!