Årets kurs 2016

I april arrangerer K-stud Årets kurs på Soria Moria hotell- og konferansesenter i Oslo.

Fortsatt noen ledige plaser! Kanskje du kan få ny inspirasjon og kunnskap til ditt arbeid? I år kan du velge blant tre paralelle kurs om korledelse, et samtalekonsept for bibelgrupper og bruk av sosiale medier i formidling av kristen tro.


Når: 1. – 3. april 2016.
For hvem: Alle som er aktive medarbeidere og ledere  – eller skal ta på seg en ny oppagve – i våre medlemsorganisasjoner og samarbeidspartnere
Pris: Kun 1 800 kr inkl. kurs, kost og losji. Det er samme pris om du skal dele rom med noen.
Påmeldingsfrist: 11. mars. Vi tar forbehod om plass på kursene – de fylles fort opp.
Reisetilskudd: K-stud dekker reisen din etter billigste, og praktisk mulige reise.


Program

Vi starter fredag med registering kl. 16.00, og åpning av kurset kl. 16.45. Søndag avslutter vi med lunsj kl. 13.30.

Detaljert program finner du under omtalen av de tre kursene nedenfor.

 

1. Rytmisk korledelse (Fullt!)

Dette kurset gir deg som har noe erfaring med korledelse fra før muligheten til å komme et steg videre i ditt arbeid som dirigent. Kurset gir deg blant annet en innføring i metodikken knyttet til ”det intelligente kor” der en jobber med grunnleggende musikalske ferdigheter gjennom praktiske øvelser. Kurset vil gi deg innspill til hvordan du kan bli en bedre leder og dirigent gjennom arbeid med innstudering og metode. Kurset er lagt opp svært praktisk med mange muligheter til å prøve seg frem på gulvet. Vi ønsker å gi deg konkrete og relevante verktøy du kan bruke i ditt kor, om det er ten sing kor, unge voksne kor eller voksenkor.Hovedkursholder er Mari Tesdal Hinze. Mari begynte sin dirigentkarriere i Ten Sing da hun var 14 år. Siden den gang har hun dirigert en rekke kor. For tiden leder hun koret Oslo Hit Ensemble og voksenkoret Back in business, og synger i Oslo Gospel Choir.

Marie Pihlstrøm Frostlid bidrar også på kurset. Marie er en av Norges mest anerkjente og ettertraktede sangpedagoger. Hun jobber som frilans sanger og pedagog og er blant annet sanglærer ved høgskolen Staffeldtsgate i Oslo. Hun har jobbet med en rekke profesjonelle artister innenfor et stort spenn av stilarter og hun har jobbet på en rekke tv-produksjoner som idol, x-faktor og stjernekamp, som coach og som korist. Hun er også fast sanger i Oslo Gospel Choir.

Her kan du laste ned programmet for kurset Program for RYTMISK KORLEDELSE 2016

 

2. Samtalekonseptet Ansikt til ansikt

Et nytt redskap for menigheter og bibelgrupper. Kjell Markset har gjennom boken LEV VEL utviklet et nytt og spennende konsept omkring tro og livsstil.  4BASICS handler om relasjoner, kosthold, arbeid og hvile. Hvordan kan vi forandre en livstil? Hvordan kan troen bli en naturlig del av vår hverdag? Hvordan kan vi invitere vår nabo til en spennende og aktuelt fellesskap? Hvordan kan vi bruke måltidet og bordet som et møtepunkt? Eller en gåtur/joggetur som en samtalegruppe?

ANSIKT TIL ANSIKT kan brukes sammen med ektefelle, venner eller andre – men ikke minst i en gruppe – ansikt til ansikt. Her deler vi livet med hverandre. Samtaleopplegget er et redskap for å skape de gode møteplassene mellom vanlige mennesker – i rommet mellom himmel og jord. Vi møtes her og nå i hverdagens øyeblikk – hvor vi kan lette våre minner fra fortiden, samtale om våre tanker og følelser i nåtiden og dele våre drømmer for fremtiden. Det handler om å dele dagens småting med livets stor-ting.

Her kan du laste ned programmet for kurset Program ANSIKT TIL ANSIKT 2016

 

3. Troen og skjermen

Skjermen er talerstolen vi alle forholder oss til hver dag. Her møter vi innhold andre har laget for å treffe oss, og her formidler vi selv innhold for å treffe andre. Kurset er rettet mot alle som er opptatt av å dele evangeliet slik at det oppleves relevant og troverdig for barn, unge og voksne i deres hverdag. Blikket vil være rettet på aktuelle eksempler fra tv-serier, filmer, musikk, YouTube, og rettes fokus på hvordan vi kan bruke sosiale medier i formidling av kristen tro.

Kurset arrangeres i samarbeid med Damaris/ Gimlekollen. Kursholderne er Kjetil Fyllingen og Anne Solfrid Brennhovd.

Damaris Norge er en selvstendig virksomhet som vil gi hjelp til å forstå både Bibel og samtid, i sammenheng. De setter fokus på populærkulturelle tekster som film, tv, litteratur og musikk. Livssynsperspektivet er ofte helt fraværende i analyser og kommentarer som dreier seg om populærkultur. Dette vil de gjøre noe med! Gjennom artikler, samtaleguider, seminarer og boksalg, vil de gi deg hjelp til å kjenne igjen spor av livssyn, reflektere over det du finner og bli utfordret i tanke og holdninger.

Her kan du laste ned programmet for kurset Program for TROEN OG SKJERMEN 2016

 

MELD DEG PÅ til post@k-stud.no

Du må oppgi:

  • Navn, adresse, e-post og tlf/mobilnr.
  • Alder
  • Hvilken menighet/organisasjon du tilhører
  • Hvilket kurs du melder deg på
  • Om du har allergier eller ønsker vegetarmat
  • Gi også beskjed om du vil dele rom med noen (hører vi ikke noe, blir du plassert på enkeltrom, og prisen er den samme)

 

Søk tilskudd til kurs og studiegrupper her!